Американската легенда Серина Уилямс даде знак, че не е готова

...
 Американската легенда Серина Уилямс даде знак, че не е готова
Коментари Харесай

Серина още не е готова да си тръгне

 Американската легенда Серина Уилямс даде знак, че не е подготвена да се раздели с тениса, класирайки се за втория кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати при дамите. 40-годишната Уилямс победи черногорката Данка Ковинич с 6:3, 6:3 в дуел от първия кръг на шампионата.

Успехът над 80-ата в света Ковинич бе едвам втори за американката през годината, само че подхранва увереността й в опита да стигне до 24-та купа от Големия шлем, до момента в който втората сложена в схемата Анет Контавейт се оправи с лекост с румънката Жаклин Кристиан с 6:3, 6:0.

По-рано през годината Серина Уилямс загатна за желанията си да постави завършек на кариерата си точно на Откритото състезание на Съединени американски щати, само че в действителност не е декларирала изрично, че конкуренцията ще бъде последна за нея.

„ Беше доста мъчно решение. Мисля, че когато си буйно предан на нещо и го обичаш толкоз доста, тогава постоянно е мъчно да си тръгнеш. Това има нова глава в живота “, сподели по тематиката Уилямс.

Американката се появи на корта в сребриста рокля и особено направени маратонки с инкрустирани диаманти.

„ Много е значимо да даваш всичко от себе си. Била съм на дъното доста пъти и то в очите на обществеността. Сега желая хората да се въодушевяват от моята история “, съобщи тенисистката пред бурните аплодисменти на публиката след мача.

На трибуните бяха редица ВИП-личности, в това число някогашният американски президент Бил Клинтън, дизайнерът Вера Уанг, режисьорът Спайк Лий, както и доста други.

По време на дуела с Ковинич, Серина Уилямс бе надалеч от най-хубавата си форма, само че тя продължи традицията в никакъв случай да не губи в първия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати. Победата бе под номер 106 за американката на „ Флашинг Медоус “. Уилямс увеличи равнището на играта си във значимите моменти и чака дуел с естонката Контавейт.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР